"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Віце-прем'єр пояснив, чому ОСББ не повинні платити податки

Середа, 30 березня 2011, 08:59

Відмова окремих державних податкових інспекцій включати об`єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) до Реєстру неприбуткових організацій є неправомірною.

Про це заявив віце-прем`єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, повідомляє агентство УНІАН.

За словами віце-прем`єра, стаття 4 закону "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" передбачає, що ОСББ є неприбутковою організацією, метою якої не є отримання прибутку для його розподілу між членами об`єднання.

Тихонов зазначив, що Мінрегіонбуд і Державна податкова адміністрація підготували спільний лист-роз`яснення, де чітко вказано законодавчі норми, що регулюють питання оподаткування неприбуткових організацій.

Реклама:

"Люди повинні знати й уміти довести тим, хто знати не хоче, що ОСББ - неприбуткова організація, й згідно із законом, що регулює питання оподаткування підприємств, його доходи, отримані у вигляді внесків, коштів або майна, які надходять для забезпечення потреб основної діяльності, звільняються від оподаткування", - сказав він.

Віце-прем`єр-міністр пояснив, що основна діяльність ОСББ полягає в здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав власників приміщень на володіння й користування спільним майном членів об`єднання, належне утримання будинку й прибудинкової території, сприяння членам об`єднання в отриманні житлово-комунальних послуг та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!