Плата за зв'язок у містах може зрости на 35%, в селах - на 56%

Четвер, 3 березня 2011, 21:04

Національна комісія регулювання зв'язку пропонує в 2011 році істотно підвищити тарифи на регульовані державою загальнодоступні телекомунікаційні послуги.

Як йдеться в повідомленні регулятора, розміщеному на його сайті, на засіданні в четвер був взятий за основу проект нових граничних тарифів, які має затвердити уряд.

Комісія поки не оприлюднила документ, однак, повідомляє, що планує підвищення чинної абонплати за користування послугами місцевого телефонного зв'язку паралельно зі збільшенням кількості нетарифікованих хвилин, включених до абонплати.

Підвищення планується в два етапи протягом 2011 року. На першому етапі пропонується підвищити абонплату в найбільш дешевому і популярному пакеті тарифів на 25% із збільшенням кількості нетарифікованих хвилин з 200 до 400.

Реклама:

На другому етапі кількість безкоштовних хвилин підвищиться до 600, а абонплата для мешканців міст виросте на 8%, а для мешканців сіл та селищ міського типу - на 25%.

Для користувачів передплачених пакетів без щохвилинної тарифікації місцевих дзвінків планується підняти тарифи на першому етапі на 10%, а на другому - ще на 40%.

Таким чином, до кінця року НКРЗ пропонує підвищити мінімальну абонплату в містах на 35% - до 26,64 гривень на місяць з ПДВ, в селах - більше ніж на 56%, до 16,42 гривень на місяць з урахуванням ПДВ, а для абонентів з тарифними планами без тарифікації місцевих розмов - на 54%: до 41,61 гривень на місяць з урахуванням ПДВ у містах і до 18,51 гривень на місяць з урахуванням ПДВ у селах.

При цьому регулятор обіцяє знизити плату за встановлення телефону, але не називає конкретний розмір зниження.

НКРЗ пояснює плановане підвищення "необхідністю забезпечення життєдіяльності ринку телекомунікацій", прагненням привести тарифи на місцевий зв'язок до рівня собівартості.

Попереднє підвищення тарифів на місцевий зв'язок було затверджено навесні 2009 року.

Тоді комісія ввела для абонентів можливість вибирати тарифний план на послуги місцевого зв'язку в залежності від вхідного в нього кількості безкоштовних хвилин.

Граничними тарифами були передбачені чотири тарифних плани для жителів міст з 200, 400, 500 і 600 нетарифікованих хвилин, за минулі майже два роки найбільшою популярністю користувалися найдешевші пакети з 200 хвилин і абонплатою в 19,73 гривень.

У січні цього року оператори фіксованого зв'язку на чолі з "Укртелекомом" звернулися до НКРЗ з пропозицією підвищити граничні тарифи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: