Бродський пропонує списати борги підприємств

Вівторок, 29 березня 2011, 12:02

Держкомпідприємництва розробив законопроект, яким пропонується списувати борги підприємств перед Державною податковою службою та частково - перед Пенсійним фондом.

Про це пише урядовий уповноважений з дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський у своєму блозі в LiveJournal.

"Працювали над ним за дорученням прем'єр-міністра. І я його вже погодив з Азаровим", - повідомив Бродський.

"Пропонуємо такий механізм. Податкові борги, а також штрафні санкції та пені за станом на 1 січня 2011 року ми пропонуємо списати. Ви прекрасно розумієте, що забрати ці гроші через суд практично неможливо. Зате поле для корупції тут велике. Тим більше, на початку цього року був прийнятий новий податковий кодекс, змінилися правила гри. Подібне списання боргу могло б дати можливість підприємствам почати життя з нуля", - зазначив він.

Реклама:

Водночас, пише урядовий уповноважений, із заборгованістю по Пенсійному фонду - механізм інший.

"Цей борг повинен бути погашений в обов'язковому порядку. Буде даватися певний термін - 24 місяці. Якщо протягом цього часу борг повертається, то в якості бонусу списуються всі пені і штрафи, нараховані на той момент", - поінформував він.

"Такий захід, до речі, може дати 1,5 млрд. гривень додаткових надходжень до Пенсійного фонду. Тож, після прийняття цього закону, у виграші будуть і підприємства, і держава", - вважає Бродський.

Як повідомлялося, у березні 2011 року Михайло Бродський погасив майже трирічну заборгованість Черкаського деревообробного комбінату перед Пенсійним фондом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: