Право "АероСвiта" літати в Лондонон суд розгляне 6 квітня

Понеділок, 28 березня 2011, 19:06

Господарський суд Києва продовжить 6 квiтня розгляд позову авiакомпанiї "Мiжнароднi авiалiнiї України" проти Державної авiацiйної адмiнiстрацiї про неправочиннiсть надання ЗАТ "АероСвiт" права на виконання рейсу Київ - Лондон.

"На сьогоднiшньому засiданнi суд заслухав виступ сторiн. Засiдання продовжиться 6 квiтня", - повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна" помiчник генерального директора "АероСвiту" зi зв'язкiв з громадськiстю Сергiй Куций.

Як повiдомлялося, МАУ оскаржила рiшення Державiаадмiнiстрацiї про надання "АероСвiту" права на виконання регулярних польотiв мiж Києвом i Лондоном.

Позови подано проти Державiаадмiнiстрацiї, Фонду держмайна та авiакомпанiї "АероСвiт".

Реклама:

За даними джерела агентства, МАУ апелює до договору, пiдписаному мiж акцiонерами авiакомпанiї i Фондом держмайна, про те, що в обмiн на передання понад 60% акцiй у власнiсть держави перевiзник отримує ексклюзивнi права на кiлька маршрутiв, включно з  напрямком Київ - Лондон.

Госпсуд Києва призначив слухання справи на 21 березня, зобов'язавши позивача при цьому надати документальнi пiдтвердження наявностi ексклюзивних прав на експлуатацiю маршруту. Потiм засiдання суду було перенесено на 28 березня.

Авiакомпанiя "АероСвiт" розпочала обслуговування повiтряної лiнiї Київ - Лондон 2 березня поточного року. Водночас, за даними МАУ, термiн її ексклюзивних прав на виконання цього рейсу спливає в липнi 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: