"Газ України" звинувачує мера Одеси у провокаціях

Понеділок, 28 березня 2011, 17:27 -

ДК "Газ України" висловлює занепокоєння провокаційними заявами та діями керівництва міста Одеси, внаслідок яких продовжується безоплатне та понадлімітне споживання природного газу.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Протягом опалювального періоду 2010-2011 років усі теплопостачальники Одещини заборгували компанії 312,2 мільйона гривень.

Показово, що 86% всієї суми заборгованості області припадає на два підприємства: "Теплопостачання м. Одеси" - борг 188,2 мільйона гривень, рівень оплати - 45%, та "Одеська ТЕЦ" - 81,7 мільйона гривень - 36%.

Реклама:

Сумарна заборгованість цих двох підприємств перевищує 537 мільйонів гривень. Борг міського бюджету Одеси перед міськими підприємствами ТКЕ становить близько 24 мільйони.

"Протягом усього поточного опалювального сезону "Газ України" неодноразово попереджав  керівників теплопостачальних підприємств-боржників про можливість відключення від газопостачання. Компанія постійно звертала увагу місцевих органів влади на необхідність упорядкування розрахунків за спожитий газ", - йдеться в повідомленні.

Компанія відмічає, що звернення та постійні вимоги керівництва держави та Кабінету міністрів щодо забезпечення розрахунків за газ в деяких місцях проігнорували.

У зв'язку з цим та з метою посилення дисципліни газоспоживання та розрахунків, ДК "Газ України" доручила підприємствам з газопостачання та газифікації привести газоспоживання низки найбільш енергоємних підприємств ТКЕ-боржників, у тому числі в Одеській області, у відповідність з обсягами оплаченого ресурсу.

Зокрема, компанія надала ВАТ "Одесагаз" необхідну допомогу у відключенні підприємств-боржників.

"Міська влада Одеси вдалась до гучних заяв та безвідповідальних дій. На сьогоднішній день підприємства - боржники продовжують споживати природний газ, хоча оплата так і не була проведена і, відповідно, планові обсяги природного газу підприємствам ТКЕ не виділено", - йдеться в повідомленні.

"Газ України" вважає, що маніпулюючи свідомістю громадян, міська влада Одеси намагається приховати власну безгосподарність і безпорадність та потурає неплатежам за природний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: