Балога хоче дозволити iноземцям утилiзовувати боєприпаси

Понеділок, 28 березня 2011, 16:20

Глава МНС України Вiктор Балога виступає за ухвалення закону, який дозволить бiзнесу утилiзувати вибухонебезпечнi предмети, якi зберiгаються на колишнiх вiйськових полiгонах.

"Потрiбен закон, який дозволить цим зайнятися бiзнесу, зокрема iноземному. За кордоном така практика є. Якщо ми створимо для них умови, вони приїдуть, утилiзують, зроблять безпечними територiї i зароблять грошi - на кольорових металах, поросi. Вiд цього виграють усi! Приїдуть їхнi iнженери, привезуть технiку, але працювати-то будуть нашi люди. Куди пiдуть податки з зарплат? У наш бюджет", - сказав вiн, інформує "Інтерфакс".

При цьому Балога зазначив, що утилiзацiя бойових арсеналiв - це питання не МНС, а Мiнiстерства оборони. "Ми займаємося цим тiльки тодi, коли вже бiля вуха снаряди свистять", - сказав вiн.

Балога зазначив, що для утилiзацiї боєприпасiв, якi дiсталися Українi вiд Радянського Союзу, потрiбна програма, ухвалена на державному рiвнi, щоб утилiзувати цi боєприпаси за десять рокiв.

Реклама:

"Поки її немає. I в результатi виникають локальнi вогнища - то Новобогданiвка, то Лозова. Взагалi ж на пороховiй бочцi перебуває вся країна, адже йдеться про мiльйони тонн", - сказав вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: