Українські танки замінять американську техніку в Таїланді

Понеділок, 28 березня 2011, 13:50

Командування сухопутних військ Таїланду ухвалило рішення про закупівлю 200 українських бойових танків Т-84У "Оплот", які мають замінити застарілі M41A3 американського виробництва.

Сума потенційної операції оцінюється в 231,1 млн. доларів, пише газета "Дело".

Командування сухопутних військ Таїланду вивчало кілька варіантів танків, перш ніж прийняло рішення про покупку.

У числі пропозицій були німецький Leopard 2A4, російський Т-90, південнокорейський K1 і український "Оплот".

Реклама:

Чому було обрано саме український танк, не уточнюється. Відомо, що німецький Leopard тайські військові визнали надмірно дорогим.

Не виключено також, що Таїланд обрав "Оплот", оскільки вже має налагоджене військово-технічне співробітництво з Україною.

Раніше сухопутні війська країни купили 96 українських БТР-3Е1 і мають намір придбати ще 120 таких бронетранспортерів.

Нові "Оплоти" будуть поставлені на озброєння четвертого бронетанкового батальйону в Бангкоку, восьмого бронетанкового батальйону в Накхон Ратчасима, дев'ятого бронетанкового батальйону в Пхітсанулок і шістнадцятого бронетанкового батальйону в Накхон Сі Тхаммарат.

Якщо Україні вдасться підписати контракт на поставку танків до Таїланду, це буде вже другий подібний документ за останні кілька років, що гарантує великі експортні поставки бронетехніки. Як повідомлялося, у 2009 році Україна підписала контракт з Іраком, відповідно до якої наша країна зобов'язалася протягом 3-3,5 років поставити іракським військам 400 одиниць бронетанкової техніки на загальну суму 550 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: