"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович зацікавився сінгапурським соціальним житлом

Понеділок, 28 березня 2011, 11:42

Україна зацікавлена у вивченні досвіду Сінгапуру в будівництві соціального житла.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам під час відвідання Центру будівництва та розвитку доступного житла "Тоа Пайо Таун", пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу глави держави.

Янукович відзначив, що позитивний результат цієї програми в Сінгапурі став можливим завдяки плідній співпраці уряду, Ради будівництва та розвитку доступного житла та неухильного дотримання в країні чинного законодавства.

Президент також зазначив, що політика будівництва житла для громадян, яку проводить Сінгапур, є привабливою для будь-якої держави.

Реклама:

Янукович назвав цей досвід важливим і цікавим для України.

"В України є велика проблема із забезпеченням житлом, і особливо - соціально незахищених громадян. Тому ми сподіваємося, що наші фахівці детально вивчать досвід Сінгапуру в цій сфері і можливості його впровадження в Україні", - сказав Янукович.

"Ми мріємо досягти такого рівня забезпечення житлом людей, як в Сінгапурі", - підкреслив глава держави.

Також Янукович поспілкувався з керівництвом Ради будівництва та розвитку доступного житла, подивився відео-презентацію про діяльність Ради.

Президент також оглянув демонстраційні квартири центру.

Як поінформували Януковича, Рада будівництва та розвитку доступного житла є державним органом.

На сьогодні в Сінгапурі 82% громадян проживають у державному житлі. Більше 90% з них вже володіють приміщеннями, які надала їм країна.

Як пояснили під час презентації, цього вдалося досягти завдяки довгостроковій програмі кредитування громадян і при всебічному сприянні держави будівництва житла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!