Україна готова шукати компромiс щодо зони вiльної торгiвлi

Субота, 26 березня 2011, 15:52

Україна готова шукати компромiс для вирiшення проблемних питань iз пiдготовки угоди про створення зони вiльної торгiвлi з Європейським союзом уже до лiта 2011 року, проте ЄС також повинен проявляти гнучкiсть, уникаючи ультимативних пiдходiв.

Про це заявив перший вiце-прем'єр-мiнiстр - мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi Андрiй Клюєв на зустрiчi з членом Європейської Комiсiї з питань розширення та європейської полiтики сусiдства Штефаном Фюле, повідомляє прес-служба першого вiце-прем'єра.

На зустрічі сторони обговорили пiдготовку до наступного раунду переговорiв щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вiльної торгiвлi, який вiдбудеться 4-8 квiтня в Брюсселi, та пiдтвердили спiльне прагнення завершити переговори до кiнця 2011 року.

Щодо питань iнвестицiйного клiмату в Українi, Клюєв запевнив Фюле у готовностi українського уряду вести вiдритий дiалог iз європейським бiзнесом для вирiшення проблемних питань дiяльностi в Українi.

Реклама:

Пiд час зустрiчi сторони також заявили про готовнiсть прискорити роботу з укладення Меморандуму про взаєморозумiння щодо надання Україною макрофiнансової допомоги з боку ЄС, зазначили в прес-службi.

Також Клюєв i Фюле обговорили пiдготовку до Конференцiї "Двадцять п'ять рокiв Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього", яка вiдбудеться 19 квiтня в Києвi i заявили про мобiлiзацiю 740 млн. євро на реалiзацiю чорнобильських проектiв, зокрема спорудження нового безпечного конфайнтмента "Укриття".

Як повідомлялося, ранiше посол Францiї в Києвi Жак Фор заявляв, що Євросоюз вважає необґрунтованими українськi вимоги щодо обсягiв квот на експорт сiльськогосподарської продукцiї в рамках переговорiв про створення зони вiльної торгiвлi мiж Україною та ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!