"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС пропонує Україні більше торгувати сільгосппродуктами

Субота, 26 березня 2011, 15:18

Європейський союз у рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі пропонує Україні квоти, які значно перевищують її нинішній рівень торгівлі сільськогосподарськими продуктами.

Про це посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"Я розумію, що для вашої країни сільське господарство - дуже важлива галузь. Зрозумілим є прагнення керівництва України мати хороші можливості для її розвитку, включаючи використання єдиного європейського ринку. Але ви чудово знаєте, що питання, які стосуються сільського господарства, дуже чутливі скрізь, не тільки в Україні", - зазначив посол.

За словами дипломата, якщо проаналізувати європейську практику, то можна побачити, що пропозиції Євросоюзу визначаються на основі конкретних показників торгівлі.

Реклама:

"Наскільки мені відомо, ЄС пропонує Україні квоти, які значно перевищують її нинішній рівень торгівлі сільськогосподарськими продуктами", - підкреслив Баєр.

Водночас, він заявив, що відповідно до практики Євросоюзу, коли той чи інший партнер може і хоче вийти за рамки встановлених квот, ЄС готовий обговорювати їх підвищення і перейти на інший рівень.

"Те, що ми пропонуємо сьогодні, відповідає нинішнім можливостям українського сільськогосподарського експорту. І наші переговорники вже однозначно заявили: через кілька років, якщо в Україні буде нова ситуація, ми переглянемо нинішні позиції", - підсумував Баєр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!