Тігіпко обіцяє скоротити кількість податків

Субота, 26 березня 2011, 14:45

Віце-прем`єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко у червні має намір ініціювати зміни до Податкового кодексу з метою скоротити податковий тиск і спростити звітність для підприємців.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє агентство УНІАН.

"У червні обіцяю вам ще один варіант змін податкового законодавства зі спрощенням бухгалтерського обліку, зі скороченням кількості податків і зборів ще раз достатньо серйозно", - заявив він.

Як зазначив Тігіпко, для розробки цих ініціатив залучено консалтингову компанію Ernst & Young (московський офіс).

Реклама:

 "Консалтингова компанія працює не за державні кошти, це робота підприємців, які самі оплачують цю роботу", - повідомив він.

На сьогодні цю роботу фінансує сам Тігіпко, проте він відмовився назвати суму власних витрат на цей проект.

Крім того, Тігіпко повідомив, що на нараді з асоціаціями бухгалтерів вони запропонували спростити процедуру звітності для платників єдиного податку, об`єднавши звітність із податку й зі сплати єдиного соціального внеску.

Ця пропозиція також може бути внесена до Податкового кодексу у червні.

"Тут необхідно й далі розбиратися і усувати максимальну кількість непотрібної звітності", - вважає віце-прем`єр-міністр.

Серед інших проблемних питань Тігіпко відзначив те, що податківці видають листи для підприємців із роз`ясненнями щодо діяльності, які суперечать законодавству.

"Сьогодні, за моїми підрахунками, більше 100 листів пішло від Податкової адміністрації, які не зареєстровані й які не повинні сьогодні виходити з Податкової адміністрації згідно із законом без юстирування. І це треба відмінити", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!