Тігіпко визнає: Кіпр для України є "офшором"

Субота, 26 березня 2011, 00:33

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що Кіпр є для України офшорною зоною.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

"Що стосується того, чи є Кіпр офшорною зоною чи ні, якщо говорити офіційно, то ні, якщо подивитися по тому, які там податки то так. Кіпр - країна ЄС і сказати, що це офшорна зона ми не можемо. Проте, за податками і за ситуацією, в якій ми сьогодні, ми маємо дуже важку домовленість з ними. В даному випадку, для нас Кіпр вважається суто офшорною зоною", - заявив Тігіпко. 

Як повідомлялося, незадовго до подачі заявки на участь у приватизації "Укртелекому", в українській компанії "ЕСУ" помінялися власники.

Реклама:

Тепер вона на 100% належить не приналежному австрійцям фонду Epic Advisors Ltd., а кіпрській Epic Telecom Invest Ltd, засновники якої невідомі.

Жодної інформації про засновників офшорної кіпрської компанії немає.

Очевидно, що її міг заснувати австрійський концерн Epic, переслідуючи мету майбутнього перепродажу компанії, про яку представники компанії вже заявляли.

Водночас, не виключений і варіант того, що реальним власником "Укртелекому" вже через два місяці (термін переведення коштів за пакет держоператора ФДМ) може виявитися зовсім не австрійський концерн EPIC, як заявляли чиновники, а будь-яка з компаній, які виявляли інтерес до приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: