Держрезерв розпочинає узгодження заявок на iмпорт цукру-сирцю

П'ятниця, 25 березня 2011, 20:21 -

Державне агентство резерву з 28 березня починає прийом листiв про надання погодження на отримання лiцензiй на iмпорт до України цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти.

Про це ідеться у повiдомленнi прес-служби відомства.

Згідно із повідомленням, розгляд листiв виконуватиметься у десятиденний термiн з моменту їх надходження.

До листа мають додаватися зовнiшньоекономiчний контракт i договiр або довiдка про переробку цукру-сирцю з технiко-економiчними даними про ступiнь вилучення цукру-сирцю з тростини.

Реклама:

Як повiдомлялося, Україна зобов'язалася перед Свiтовою органiзацiєю торгiвлi щорiчно встановлювати квоту на iмпорт тростинного цукру-сирцю в обсязi 260 тис. тонн.

Наприкiнцi лютого 2011 року уряд вирiшив, що лiцензiї на iмпорт цукру-сирцю в рамках тарифної квоти Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi видаватиме за узгодженням із Мiнiстерством аграрної полiтики i продовольства та Державним агентством резерву.

Мінекономіки розпочало прийом заявок з 22 березня.

Україна також перейшла вiд розподiлу тарифної квоти на iмпорт цукру-сирцю за методом "мiж країнами-постачальниками" до методу "першим прийшов - першим обслуговується", як це передбачено згiдно iз зобов'язаннями країни перед Свiтовою органiзацiєю торгiвлi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error