"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко розповів німцям про вигоду модернізації "труби"

П'ятниця, 25 березня 2011, 19:35

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко у п'ятницю в Києві обговорив із представниками провідних німецьких компаній і фінансових інститутів питання, пов'язані із модернізацією української газотранспортної системи.

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на прес-службу відомства. 

Бойко зазначив, що Німеччина має всі можливості для того, щоб бути партнером для України, зокрема, в питаннях модернізації газотранспортної системи. 

Міністр підкреслив, що українська ГТС є однією з найбільших у світі і може перекачувати 200 млрд. кубометрів газу на рік, при цьому щороку в Європу перекачується 100 млрд. кубометрів російського газу, або 80% від загального обсягу його постачання до Європи. 

Реклама:

Враховуючи це, за словами Бойка, українська ГТС є найбільш оптимальним і економічно вигідним шляхом транзиту газу до Європи. 

"Ми маємо амбіційні плани щодо модернізації української ГТС, формалізовані в меморандумі, що був підписаний у Брюсселі в 2009 році. Ми вже розпочали цю роботу і сподіваємося, що німецькі компанії, які ви представляєте, візьмуть участь у всіх процесах модернізації нашої газотранспортної системи. Ми готові розглянути всі ваші пропозиції", - сказав міністр, звертаючись до представників німецьких компаній. 

Під час зустрічі німецькій стороні була презентована стратегія модернізації та реконструкції української газотранспортної системи, після чого відбулося обговорення основних показників реконструкції пріоритетних об'єктів ГТС Україні і питань залучення інвестицій в її модернізацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: