"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ощадбанк готує виплати вкладникам Родовiд Банку

П'ятниця, 25 березня 2011, 18:28

Державний Ощадний банк України розпочав пiдготовку до виплат вкладникам проблемного пiдконтрольного уряду Родовiд Банку.

Про це заявив голова правлiння Ощадбанку Сергiй Подрєзов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу фінустанови.

"Постанова Кабiнету мiнiстрiв (про переведення вкладникiв Родовiд Банку до Ощадбанку) у стадiї узгодження. У найближчi днi буде пiдписання ... Початок виплат заплановано в мiсячний термiн пiсля пiдписання постанови Кабмiну", - сказав вiн.

Банкiр наголосив, що заплановано переводити до Ощадбанку усі зобов'язання перед вкладниками - фiзичними особами Родовiд Банку, включно iз заборгованiстю із виплати вiдсоткiв.

Реклама:

Подрєзов пообiцяв, що вкладники Родовiд Банку зможуть отримати iнформацiю про час i мiсце проведення виплат у контакт-центрах Ощадбанку.

Водночас, вiн попросив клiєнтiв Родовiд Банку бути терплячими, оскiльки вирiшення проблеми потребує часу.

"Процес переведення та органiзацiя початку виплат потребує деякого часу ... Просимо вас поставитися з розумiнням, що в один день 240 тис. вкладникiв-фiзосiб обслужити буде дуже складно", - зазначив вiн.

Родовiд Банк (ранiше - АКБ "Персональний комп'ютер") заснований в 1990 роцi. Пiд час антикризової програми рекапiталiзацiї банкiв у власнiсть держави перейшло 99,9907% фiнустанови.

Ощадбанк заснований в 1991 роцi. Всi його акцiї належать державi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!