"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна уп'ятеро збільшила платіжний "плюс"

П'ятниця, 25 березня 2011, 16:40

Профіцит платіжного балансу України в лютому 2011 року склав 1,362 млрд. доларів, збільшившись в 5,3 разу у порівнянні із січнем.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Національного банку України.

Водночас, згідно із повідомленням, дефіцит поточного рахунку в лютому 2011 року склав 1,135 млрд. доларів, тоді як у січні був зафіксований його профіцит у розмірі 319 млн. доларів.

"Формування такого значного дефіциту, навіть в умовах досить сприятливої зовнішньої кон'юнктури і високих темпів зростання експорту, було зумовлене істотним підвищенням обсягів поставок природного газу", - наголошується в повідомленні регулятора.

Реклама:

Профіцит рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій у лютому склав 2,497 млрд. доларів, тоді як у січні його дефіцит був зафіксований в розмірі 60 млн. доларів.

Поліпшення стану фінансового рахунку, за інформацією Нацбанку, було забезпечене, перш за все, за рахунок торгових кредитів і розміщення урядом єврооблігацій на 1,5 млрд. доларів.

НБУ нагадує, що в лютому 2010 року платіжний баланс мав дефіцит 648 млн. доларів, негативне сальдо поточного рахунку становило 44 млн. доларів, а дефіцит рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій - 604 млн. доларів.

Як повідомлялося, у січні 2011 року профіцит платіжного балансу України склав 259 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!