"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко чекає, що світ візьметься за "корупцію" команди Януковича

П'ятниця, 25 березня 2011, 16:26

Юлія Тимошенко заявляє про необхідність міжнародного розслідування за фактами корупційних оборудок української влади.

Про це лідер партії "Батьківщина" заявила у п'ятницю журналістам після зустрічі з президентом Європарламенту Єжи Бузеком у Брюсселі, повідомляє сайт політика.

"Ми порушували під час зустрічей і з європейськими політиками, і з європейськими ЗМІ питання необхідності міжнародного розслідування щодо корупційних скандалів, які сьогодні відбуваються в Україні", - сказала Тимошенко.

Вона уточнила, що йдеться про перерахування кредитних коштів Міжнародного валютного фонду компанії "РосУкрЕнерго", наближеній до оточення президента Віктора Януковича, тіньову приватизацію "Укртелекому", а також про використання об'єктів, що будуються до Євро-2012, для "відмивання бюджетних ресурсів".

Реклама:

"Усе це сьогодні є потужним механізмом відмивання бюджетних ресурсів. Це корупція, яка носить не тільки український, але й міжнародний характер. Ми хотіли б, щоб це було зупинено, в тому числі, й зусиллями міжнародної спільноти", - заявила Тимошенко.

"Ані платники податків європейських країн, які є донорами МВФ, ані платники податків в Україні не заслуговують на те, щоб їх гроші, які так важко ними заробляються, спрямовувались на тіньові рахунки української владної верхівки. Тому ми розраховуємо, що в боротьбі з такою масштабною корупцією ми також матимемо підтримку міжнародної спільноти", - додала вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!