ЄС вже хоче позбавити Каддафі доходів від нафти і газу

П'ятниця, 25 березня 2011, 10:16

Лідери ЄС заявляють про готовність позбавити режим лівійського лідера Муаммара Каддафі доходів від продажу нафти і газу.

Про це повідомив президент Європейської ради Херман ван Ромпей після закінчення першого дня засідання саміту голів держав і урядів країн Євросоюзу, інформує УНІАН.

"Ми вирішуємо, що ми готові прийняти подальші санкції, включаючи і те, щоб доходи від нафти і газу не досягали режиму Каддафі", - сказав він.

Президент Європейської ради зазначив, що країни-члени ЄС при цьому запропонують ООН зробити те ж саме.

Реклама:

Х.ван Ромпей також підкреслив, що дії, які вживаються коаліцією європейських, арабських і північноамериканських країн щодо реалізації резолюції ООН, сприяють захисту цивільного населення країни.

"Військові операції мають припинитися, як тільки мирне населення буде у безпеці", - сказав він.

Президент Європейської ради заявив про незмінність політичних цілей: Каддафі має піти, а в країні - початися політичні перетворення, що проводяться лівійськими політиками.

"Ми також залишаємося готовими допомогти новій Лівії і економічно, і у становленні нових інститутів влади", - сказав президент Європейської ради.

Він також зазначив, що ЄС продовжить надавати гуманітарну допомогу біженцям з Лівії у сусідніх країнах, а також у самій Лівії.

Нагадаємо, у даний час, відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН, в Лівії силами широкої міжнародної коаліції здійснюється військова операція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: