Україна і РФ взялися за конфлікт навколо "Укртатнафти"

Четвер, 24 березня 2011, 18:39 -

Українсько-російська міжурядова робоча група 24 березня в Києві провела перший етап засідання з розробки плану спільних дій для вирішення конфліктних питань навколо ПАТ "Укртатнафта".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Сторони актуалізували перелік питань, які потребують першочергового розгляду, і домовилися розглянути їх під час другого етапу засідання робочої групи, який пройде в Києві наприкінці квітня 2011 року", - відзначено в прес-релізі.

Українську частину групи на засіданні 24 березня очолив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, російську - заступник міністра енергетики Дан Бєлєнький.

Реклама:

ЗАТ "Укртатнафта" (нині - ПАТ "Укртатнафта") створене відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до "Татнафти", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер - пов'язана з групою "Приват" ТОВ "Корсан" (володіє 19,449% акцій).

На початку 2010 року "Укртатнафта" провела збори акціонерів, на яких, за неофіційними даними, були затверджені договори купівлі-продажу двох пакетів акцій НПЗ, що раніше належали структурам, близьким до "Татнафти" і міністерства майна Татарстану.

Також був обраний новий склад наглядової ради АТ, представники Татарстану до ннеї не увійшли.

"Татнафта" вимагає від України через міжнародний арбітраж 2,4 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: