"Київ" не хоче об'єднуватися з Укргазбанком

Четвер, 24 березня 2011, 17:03

Голова правління націоналізованого влітку 2009 року банку "Київ" Андрій Гриців вважає недоцільним об'єднання із іншою підконтрольною державі фінустановою - Укргазбанком.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу банку.

"Я б дуже зважено підходив до прийняття таких рішень. Загальновідомо, що позитивний ефект від об'єднання досягається при злитті безпроблемних (здорових) структур, причому в умовах зростаючого ринку, який динамічно розвивається. У нашому випадку відбудеться злиття різнорідних фінансових проблем двох структур, і що не менш важливо - управлінська і технологічна дезорганізація", - зазначив Гриців.

Крім того, за його словами, можуть виникнути проблеми з вибору і переходу на єдину IT-технологію, операційні системи, бухгалтерський облік і т.д.

Реклама:

"Сьогодні обома фінансовими структурами проведена величезна робота щодо класифікації "проблемки", розроблені різні механізми з повернення проблемних активів. При злитті, робота з проблемною заборгованістю знову загальмується, а напрацьовані механізми втратять свою актуальність", - додає він.

Голова правління банку "Київ" також заявив, що в 2011 році фінустанова планує збільшити депозитну базу на 250 млн. гривень, або на 30%, а кредитний портфель - на 800 млн. гривень.

"Це говорить про те, що на сьогодні дефіциту ресурсів у банку немає", - наголосив банкір.

Як повідомлялося, у лютому НБУ запропонував МВФ новий набір рішень з порятунку націоналізованих банків.

Зокрема, передбачалося, що Укргазбанк поглине банк "Київ", якщо останньому не вдасться до кінця другого кварталу 2011 року вийти на виконання всіх нормативних показників НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!