Компанію Фірташа повернули на газовий ринок

Четвер, 24 березня 2011, 11:53

НКРЕ видала ЗАТ "Укргаз-Енерго" ліцензію на постачання газу за нерегульованим тарифом в обсязі до 4,8 мільярда куб. м щорічно.

Рішення про видачу ліцензії терміном на п'ять років комісія прийняла на засіданні в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Представник "Укргаз-Енерго" відмовився уточнити, у кого компанія має намір купувати газу і кому він буде поставлятися.

При цьому в ході засідання представник компанії "Укртрансгаз", яка веде судові розгляди з "Укргаз-Енерго", виступав проти видачі ЗАТ ліцензії. 

Реклама:

Як повідомлялося, НКРЕ 9 березня 2006 року видала "Укргаз-Енерго" ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом в обсязі до 5,04 мільярда куб. м на рік.

Термін дії ліцензії закінчився 8 березня 2011 року.

"Укргаз-Енерго" створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей щодо організації нової схеми поставок в Україну центральноазіатського і російського газу, досягнутих у Москві 4 січня 2006 року.

ВАТ "Газпром", "Нафтогаз Україна" і RosUkrEnergo AG тоді, зокрема, домовилися про створення СП для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить з території Росії, тобто всього газу, що поставляється в Україну.

"Нафтогаз Україні" і RosUkrEnergo одержали по 50% акцій ЗАТ.

На початку 2008 року "Нафтогаз Україна" і "Газпром" домовилися про зміну існуючої на той момент схеми постачань центральноазіатського і російського газу в Україні, виключивши зі схеми "Укргаз-Енерго".

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці та нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: