"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Бойка наказали тримати бензин в коридорі

Четвер, 24 березня 2011, 10:48

Експертно-аналітична група рекомендувала трейдерам дотримуватися встановленого раніше цінового коридору - 9,5 гривні за літр на бензин А-95 та 9 гривень за літр на дизельне пальне

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міненерговугілля.

"23 березня 2011 року під головуванням міністра Юрія Бойка відбулося засідання Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля", - йдеться в повідомленні.

Згідно з озвученими під час засідання даними, зростання цін на нафтопродукти з 11 березня до 23 березня 2011 року мало наступний характер:

Реклама:

Роздрібна ціна бензину А-95 в України збільшилася на 1,05%, в Європі знизилася на 2,29%; дизельного пального - на 1,68%, в Європі - на 0,72%.

"Експертно-аналітична група рекомендувала компаніям-учасникам ринку дотримуватися встановленого на попередньому засіданні групи цінового коридору, верхня межа якого не перевищуватиме 9,5 гривні за літр на бензин А-95 та 9 гривень за літр - на дизельне пальне", - зазначає прес-служба відомства.

Бойко дав доручення НАК "Нафтогаз України" провести закупівлю 100 тисяч тонн світлих нафтопродуктів та 100 тисяч тонн нафти для подальшої переробки.

Під час засідання учасники також обговорили доопрацьований проект Меморандуму між Кабінетом Міністрів України та вітчизняними виробниками нафтопродуктів щодо збільшення обсягів переробки нафти у 2011 році та наступних роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!