"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров обіцяє збільшити видобуток власної нафти

Середа, 23 березня 2011, 20:52

Україна збільшить видобуток власної нафти.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на національних зборах депутатів рад усіх рівнів від Партії регіонів у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Звичайно, треба збільшувати видобуток власної нафти. І дійсно в цьому році ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб розпочати розвідку нових родовищ, а від розвідки до освоєння, як відомо, проходять роки. Але, тим не менш, така робота почалась, вона буде вестися, і ми, безумовно, будемо збільшувати видобуток нафти", - підкреслив він.

За словами прем'єра, зараз Україна видобуває приблизно 2 млн. тонн власної нафти, і разом із тим внутрішній ринок країни приблизно на 60% складається з імпортних нафтопродуктів.

Реклама:

Якби Україна видобувала хоча б половину від необхідної кількості нафти, а частина нафтопродуктів власного виробництва на ринку становила хоча б 70%, тоді уряд міг би впливати на цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів, зазначив він.

Також Азаров розкритикував необґрунтовані вимоги опозиції негайно збільшити видобуток нафти.

"Наші критики кажуть: треба збільшувати видобуток власної нафти. А давайте разом будемо збільшувати! Щоб збільшити видобуток нафти приблизно на 1 млн. тонн, треба вкласти приблизно 10 млрд. доларів і працювати кілька років", - підкреслив він.

Як повідомлялося, раніше Азаров заявив, що "завдання уряду - налагодити виробництво власного бензину, відновити роботу наших нафтопереробних заводів, які, на превеликий жаль, за минулі п'ять років, по суті, зупинилися".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!