"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Волги домагатимуться створення державного страховика

Середа, 23 березня 2011, 20:02

Держкомісія з регулювання ринків фінансових послуг має намір домагатися створення Державної страхової компанії.

Про це заявив заступник голови Держфінпослуг Микола Лутак на засіданні комісії з питань страхових і фінансових послуг при Українському національному комітеті Міжнародної торгової палати, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Державна страхова компанія повинна бути. Це політична наша позиція, від цієї роботи в Держфінпослуг ми не відійдемо", - зазначив він.

При цьому Лутак підкреслив, що "не факт, що компанія буде створена, тому що на сьогодні немає повної політичної волі (її створити) в країні".

Реклама:

Однак, як зазначалося в ході засідання комісії із посиланням на офіційне джерело, Кабінет міністрів зобов'язав низку держорганів, зокрема Міністерство фінансів, до 1 квітня надати свої висновки до документу про створення Державної страхової компанії.

Як зазначено в аналітичній записці до документа, її створення обґрунтовується необхідністю страхування державою аграрних ризиків, обов'язкових видів страхування, таких як страхування іноземних громадян, які в'їжджають в Україну, іпотечне страхування та страхування ядерних ризиків.

Документом також передбачається, що засновниками держкомпанії виступлять державні Укрексімбанк та Ощадбанк, а також одна зі структур Держфінпослуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: