Екс-спікеру кримського парламенту продовжили арешт

Середа, 23 березня 2011, 18:22

Центральний районний суд Сімферополя продовжив термін утримання під вартою екс-спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка до 21 травня.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря прокуратури Автономної Республіки Крим Наталію Бояркіну.

За її словами, таке рішення було прийнято в середу на засіданні Центрального районного суду після розгляду клопотання прокуратури Криму про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання Гриценка для продовження слідчих дій.

Термін утримання під вартою, який був визначений Гриценку Центральним районним судом Сімферополя 27 січня, повинен був закінчитися 24 березня.

Реклама:

Як повідомлялося, екс-спікер кримського парламенту, депутат нинішнього складу Верховної ради АРК, обраний від Партії регіонів, Анатолій Гриценко був затриманий 24 січня 2011 року.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нині щодо Гриценка розслідуються три кримінальні справи, які об'єднані в одну.

Зокрема, розслідується кримінальна справа у зв'язку з незаконним вилученням 4,8 тис. га земель радгоспу "Азовський".

Відповідне розпорядження Гриценко підписав під час перебування головою Ленінської райдержадміністрації Криму.

Розслідується також кримінальна справа про перевищення повноважень Гриценка під час передачі 3,6 га лісових угідь товариству з обмеженою відповідальністю, а також кримінальна справа у зв'язку зі зловживанням службовим становищем при нарахуванні матеріальної допомоги.

17 березня адвокат екс-спікера Алла Кошенко заявила, що підстав для утримання Гриценка під вартою немає, однак припустила, що прокуратура захоче продовжити термін утримання після 24 березня на термін до 4 місяців.

У свою чергу, ще один адвокат екс-спікера Віктор Овечкін повідомив, що за 2 місяці, які Гриценко перебуває під вартою, з ним провели всього лише два слідчі дії.

Крім того, за його словами, у екс-спікера Криму є проблеми зі здоров'ям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!