"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акімова: альтернативи пенсійній реформі немає

Середа, 23 березня 2011, 17:53

В Адміністрації президента не мають наміру відмовлятися від пенсійної реформи.

Про це заявила перший заступник глави АП Ірина Акімова на IV з'їзді Федерації профспілок у Києві в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Світовий досвід показує - немає альтернативи пенсійній реформі. Тому нам необхідно ґрунтовно попрацювати над модернізацією пенсійної системи, виважено підійти до впровадження другого накопичувального рівня", - заявила Акімова.

Водночас, голова Федерації профспілок, депутат від фракції Партії регіонів Василь Хара піддав різкій критиці запропонований проект пенсійної реформи.

Реклама:

"Про пенсійну реформу: це взагалі світовий скандал", - заявив він, виступаючи на з'їзді.

"Саме Федерація профспілок припинила прийняття антинародного законопроекту щодо пенсійної реформи", - сказав він, підкресливши, що в цьому законопроекті "реформами і не пахне".

За словами Хари, "фінансові проблеми повинні вирішуватися фінансовими механізмами".

Зокрема, на його думку, для погашення дефіциту пенсійного фонду потрібно в першу чергу виводити економіку з тіні, а також збільшувати кількість робочих місць, підвищувати заробітні плати.

Голова ФПУ зазначив, що зараз Україна посідає передостаннє місце в Європі за рівнем заробітної плати, випереджаючи у цьому списку лише Молдову.

Як повідомлялося, у середу віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що без проведення пенсійної реформи Міжнародний валютний фонд припинить кредитування Україні.

Пенсійна реформа, зокрема, передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!