"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова хочуть ввести держмито за реєстрацію прав на нерухомість

Середа, 23 березня 2011, 17:24

Кабінет міністрів на засіданні в середу схвалив проект закону, який передбачає запровадження ставки державного мита за проведення держреєстрації прав на нерухоме майно.

Про це повідомляє прес-служба міністерства юстиції, яке виступає розробником документу.

За словами глави відомства Олександра Лавриновича, метою стягування держмита є покриття витрат держави при здійсненні цієї діяльності.

Законопроект передбачає стягнення держмита за держреєстрацію права власності на нерухомість у розмірі 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (119 гривень); права власності на нерухомість, яке виникло і зареєстровано до 1 січня 2012 року - 50% ставки (59,5 гривень); майнового права на нерухомість, обтяження права на нерухомість - три неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 гривня).

Реклама:

Згідно із повідомленням, законопроект розроблений для реалізації положень закону "Про держреєстрацію майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", згідно з яким із 1 січня 2012 року в Україні буде запроваджена держреєстрація майнових прав, а також створюється необхідна система органів держреєстрації майнових прав на нерухомість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!