У Попова кажуть, що кияни уже наїлися гречки

Середа, 23 березня 2011, 15:11

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко заявляє, що ажіотаж навколо гречаної крупи та борошна у столиці пішов на спад.

Про це свідчать те, що з 60 тонн гречки на столичних ярмарках 19 березня продали лише 21 тонну, а з 20 тонн борошна - лише 10,1 тонни, повідомляє прес-служба КМДА.

"Це свідчить про відсутність ажіотажного попиту на продукт. Слід зазначити, що середньостатистичний українець споживає 2 кг гречаної крупи на рік, а за три місяці цього року у Києві вже реалізовано піврічну норму крупи. Така ж ситуація з борошном", - сказав Крамаренко.

За словами чиновника, для задоволення попиту на гречку Київська адміністрація організувала постачання цієї крупи від ДАК "Хліб України" для реалізації на ярмарках.

Реклама:

"Так, було продано 18,6 тонни цієї гречаної крупи за ціною 18,99 гривні за кг. Крім того, на ярмарках здійснювалась реалізація гречаної крупи, завезеної безпосередніми виробниками з областей України. Такої крупи було реалізовано 4,3 тонни за ціною 15-18,99 гривні. Також на ярмарках здійснювався продаж борошна виробництва ВАТ "Київмлин", всього було реалізовано 10,1 тонни борошна за ціною 4,2-4,5 гривні", - ідеться у повідомленні.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: