"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче набрати 3 мільярди інвестицій у відновлювану енергію

Вівторок, 22 березня 2011, 17:35

Уряд планує залучити близько 3 мільярдів доларів інвестицій протягом 3-4 років в розвиток відновлювальних джерел енергії.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"В найближчі 3- 4 роки в розвиток цієї галузі планується залучити близько 3 мільярдів доларів приватних інвестицій", - повідомляє прес-служба з посиланням на першого віце-прем‘єр-міністра - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєв.

Таку думку Клюєв на зустрічі з главою Глобального екологічного фонду Монік Барбю.

Реклама:

За його словами, значна кількість міжнародних інвесторів висловили активну зацікавленість розвивати відповідні проекти саме в Україні.

Перший віце-прем‘єр також зазначив важливість для України вирішення чорнобильських проблем. Він повідомив, що керівництво країни покладає великі надії на міжнародну конференцію країн-донорів, яка відбудеться у Києві в квітні.

"Ми повинні якнайшвидше добудувати новий конфайнмент над зруйнованим 25 років назад блоком ЧАЕС"- , заявив Клюєв.

За словами Монік Барбю, у найближчі 3 роки Глобальний екологічний фонд планує виділити серію грантів на розвиток конкретних проектів в Україні на загальну суму більш ніж 30 мільйонів доларів.

У 2011 році в Україні стартують два проекти, які фінансуються Глобальним екологічним фондом: стимулювання переробки біомаси та інших відходів аграрного сектора в енергоносії - 5,2 мільйона долара на пілотні проекти; впровадження енергозберігаючих освітлювальних приладів - 6,6 мільйона долара на розробку стандартів та пілотні проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!