Уряд розраховує отримати мільярди доларів від IPO "Нафтогазу"

Вівторок, 22 березня 2011, 16:00 -

Кабінет міністрів розраховує на залучення 5-6 млрд. доларів у ході розміщення акцій НАК "Нафтогаз України" на одній із фондових бірж.

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко під час робочого візиту у Чернівецьку область у вівторок, повідомляє прес-служба міністерства.

"Справді, прийнято принципове рішення, що міноритарна частка акцій "Нафтогазу" буде розміщена на фондових біржах. Ми зараз вирішуємо з нашими консультантами на якій біржі буде більш вигідно провести розміщення. У результаті плануємо залучити приблизно 5-6 млрд. доларів, які підуть на розвиток компанії, збільшення видобутку газу в нашій країні, модернізацію вітчизняної газотранспортної системи", - підкреслив Бойко.

Міністр зазначив, що такі розміщення акцій - загальноприйнята у світі цивілізована практика.

Реклама:

"Це продаж на фондовому ринку, коли ніякого одного покупця не буде, а будуть інвестори, які хочуть придбати ці акції і готові платити кошти", - сказав він.

Як повідомлялося, на засiданнi керiвної ради комiтету з економiчних реформ у понеділок президент Вiктор Янукович заявив, що не виключає можливостi продажу частини НАК "Нафтогаз України".

Він зазначив, що для надійного забезпечення споживачів газом і продуктами нафтопереробки "нам необхідно залучити кошти на зовнішніх і внутрішніх ринках".

"Якщо для цього необхідно поступитися частиною НАК "Нафтогаз України" і продати на міжнародних біржах певну частину акцій, на це треба йти", - додав Янукович.

За словами глави НАК Євгенія Бакуліна, "Нафтогаз України" планує вийти на IPO в 2012-2013 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: