"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна домовився із росіянами про взаємозалік за "Луганськтепловоз"

Вівторок, 22 березня 2011, 15:15

Фонд держмайна і Керуюча компанія "Брянський машзавод", яка входить до складу найбільшого транспортного "Трансмашхолдингу", 21 березня уклали договір про зарахування зустрічних однорідних вимог.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ФДМ.

Згідно із повідомленням, договір, в рамках якого сторони звільняються від взаємних зобов'язань, укладений на виконання розпорядження Кабінету міністрів.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва 21 березня затвердив мирову угоду між ФДМ і КК "Брянський машзавод".

Реклама:

Договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" був підписаний між ФДМ і ЗАТ "КК "Брянський машинобудівний завод" ще 29 червня 2010 року.

Водночас, БМЗ не заплатив за пакет, домагаючись у судах того, щоб ФДМ повернув йому гроші, сплачені за цей же пакет, куплений БМЗ в 2007 році і повернений у державну власність, причому в доларовому еквіваленті.

БМЗ вимагав, щоб ФДМ повернув йому майже 58 млн. доларів, що за нинішнім курсом становить понад 460 млн. гривень, тоді як в 2007 році він заплатив за 76% акцій підприємства 292,5 млн. гривень.

Зі свого боку, ФДМ добився розірвання договору купівлі-продажу за несплату коштів за нього і стягнення з БМЗ штрафів і пені за затримку платежу в розмірі 84,2 млн. гривень.

У свою чергу, БМЗ оскаржив це рішення, і постановою Київського апеляційного господарського суду від 6 грудня 2010 року рішення суду першої інстанції було скасовано, позов був задоволений у повному обсязі.

Кабінет міністрів своїм розпорядженням (від 21 липня 2010 року з змінами від 15 грудня 2010 року) доручив ФДМ укласти мирову угоду з БМЗ, знявши взаємні претензії сторін.

"Трансмашхолдинг" - найбільший у РФ виробник рухомого складу для залізниці та метро. Підприємства ТМХ розташовані в Санкт-Петербурзі, Брянську, Пензі, Московській, Ростовській і Тверській областях.

"Луганськтепловоз" випускає магістральні і маневрові тепловози, дизель- і електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту. Основні замовники - "Укрзалізниця" і Російські залізниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: