Shell оскаржить штраф АМКУ на 25 мільйонів

Вівторок, 22 березня 2011, 14:02

Компанія Shell вважає, що штраф у розмірі 25 млн. гривень, накладений Антимонопольним комітетом України на компанію, не має достатніх юридичних та економічних підстав.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря підприємства Ганну Думанську.

"Сьогодні на засіданні АМКУ, в якому брали участь представники нашої компанії, було озвучено, що комітет оштрафував Shell на 25 млн. гривень. Поки ми не отримали офіційних документів комітету із цим рішенням. За попередніми оцінками, компанія вважає, що рішення не має достатніх юридичних та економічних підстав", - підкреслила вона.

За словами Думанської, Shell прийме рішення про доцільність оскарження штрафу АМКУ після отримання офіційних документів.

Реклама:

Як повідомлялося, і вівторок АМКУ наклав на мережі автозаправних станцій "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") штраф у розмірі 1% виручки.

Штраф для АЗС WOG склав близько 93 млн. гривень, "ОККО" - близько 32 млн. гривень і Shell - близько 25 млн. гривень.

4 січня АМКУ порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин у грудні-січні щодо ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна", ТОВ "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell) , ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") і СП ТОВ "Кершер" (ТНК ВР Холдинг).

Рішення за нею неодноразово відкладалося, однак голова комітету Василь Цушко анонсував його на 22 березня і заявив, що штрафи будуть складати "десятки мільйонів гривень".

Прем'єр-міністр Микола Азаров минулого тижня звузив коло звинувачених в ознаках картельної змови з п'яти до трьох мереж, виключивши з нього мережі "ЛУКОЙЛ" і "ТНК".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: