"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ оштрафував заправні мережі на 150 мільйонів

Вівторок, 22 березня 2011, 11:42

Антимонопольний комітет наклав штраф у розмірі 1% від виручки на мережі автозаправних станцій "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз").

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, штраф для АЗС WOG склав близько 93 млн. гривень, "ОККО" - близько 32 млн. гривень і Shell - близько 25 млн. гривень.

Співрозмовник агентства відзначив, що крім цих фінансових санкцій, загальна сума яких складає близько 150 млн. гривень, комітет зажадав припинити антиконкурентні дії і дав компаніям два тижні на зниження цін.

Реклама:

Як повідомлялося, 4 січня АМКУ порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин у грудні-січні щодо ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна", ТОВ "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell) , ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") і СП ТОВ "Кершер" (ТНК ВР Холдинг).

Рішення за нею неодноразово відкладалося, однак голова комітету Василь Цушко анонсував його на 22 березня і заявив, що штрафи будуть складати "десятки мільйонів гривень".

Прем'єр-міністр Микола Азаров минулого тижня звузив коло звинувачених в ознаках картельної змови з п'яти до трьох мереж, виключивши з нього мережі "ЛУКОЙЛ" і "ТНК".

"Я вимагаю, щоб санкції до тих, хто намагається нажитися на громадянах, були максимальними і невідворотними", - підкреслив прем'єр.

Мережі компаній "ЛУКОЙЛ-Україна" і "ТНК ВР", які мають свої НПЗ в Україні, останнім часом пішли назустріч проханням влади і утримують ціни в рамках рекомендованого цінового коридору.

Зокрема, нині ціна на бензин А-95 на мережах "ЛУКОЙЛ" і "ТНК" складає 9,49-9,5 гривні за літр при верхній межі коридору 9,5 гривні за літр, тоді як три оштрафовані мережі встановили ціну на рівні близько 9,85 гривні за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: