Київ може продати свій пакет у "Хрещатику"

Понеділок, 21 березня 2011, 17:36

Київська міська державна адміністрація, яка володіє 25% +1 акцією банку "Хрещатик", розглядає можливість виходу зі складу акціонерів банку.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов, пише газета "Дело".

"Зараз у власності міста перебувають 25% акцій банку. Швидше за все, ми будемо піднімати питання про продаж пакета акцій міста в цьому активі", - сказав він.

При цьому Пузанов зазначив, що це рішення ще належить погоджувати з Київрадою.

Реклама:

"Від нас залежить не все, багато рішень необхідно погоджувати з Київрадою. Зараз там розглядають проект Програми приватизації комунального майна на 2011-2012 роки", - пояснив він.

"Пакет "Хрещатика" - у переліку об'єктів, які можуть бути приватизовані. За законом, відчуження комунального майна знаходиться в компетенції Київради. Якщо депутати підтримають наш проект, у нас з'являться правові підстави для реалізації пакету акцій цього банку ", - зазначив чиновник.

Як повідомив голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук, акціонери банку на загальних зборах в кінці березня розглянуть питання про додаткову капіталізацію: КМДА має намір взяти участь у додатковій емісії акцій банку.

"31 березня відбудуться збори акціонерів банку, в ході якого буде розглядатися питання про збільшення статутного капіталу банку на 200 млн. грн. Передбачається, що за підсумками допвипуску акцій Київ збереже свою частку в статутному капіталі банку ", - сказав банкір.

Банк "Хрещатик" заснований в 1993 році. Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2011 року були ТОВ "КФ" Укрфінком "(37,35%), Головне фінансове управління Київської міськдержадміністрації (24,53%), ТОВ" Маркет Інвест Груп "(24,98%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: