"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович пропонує ліквідувати "прожитковий мінімум"

Понеділок, 21 березня 2011, 17:26

Президент Вiктор Янукович заявляє про необхiднiсть скасування в бюджетi поняття гарантованого прожиткового мiнiмуму, зважаючи на наявнiсть в Основному законi статтi, яка регламентує виплату державою соцiальної допомоги.

Про це він заявив на засiданнi керiвної ради комiтету з економiчних реформ у понедiлок у Києвi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Треба лiквiдувати iснування в бюджетi такого ганебного явища як гарантований розмiр прожиткового мiнiмуму", - заявив глава держави.

При цьому він нагадав, що стаття ст. 46 Конституцiї передбачає забезпечення виплати державою соцiальної допомоги на рiвнi, не нижчому за прожитковий мiнiмум.

Реклама:

Янукович звернувся до учасникiв засiдання термiново внести законодавчi пропозицiї щодо врегулювання цього питання.

Також вiн укотре запевнив, що 2011 року буде збiльшено соцiальнi виплати.

При цьому основною темою засiдання став пошук ресурсної бази для фiнансового забезпечення соцiальних програм.

Зокрема, Янукович говорив про те, що додаткове фiнансування може бути залучене за рахунок розширення перелiку об'єктiв для приватизацiї, реалiзацiї енергетичної стратегiї для України, прискорення процесiв дерегуляцiї, ведення ринку земель, лiквiдацiї посередницьких фiрм при наданнi адмiнiстративних послуг у держструктурах, перегляду роботи податкової та митної служб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: