Уряд підтримає інновації дешевими кредитами

Понеділок, 21 березня 2011, 15:50

Кабінет міністрів затвердив постанову, яка визначає механізм використання коштів, передбачених держбюджетом на реалізацію програми державної підтримки реалізації інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки.

Про це ідеться у постанові "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки реалізації інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки через механізм здешевлення кредитів" від 17 березня, повідомляє прес-служба уряду.

Згідно з додатком №3 закону "Про Державний бюджет України на 2011 рік" Міністерству економічного розвитку і торгівлі, як головному розпоряднику бюджетних коштів, передбачені кошти за бюджетною програмою "Державна підтримка реалізації інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки через механізм здешевлення кредитів" в сумі 765,2 млн. гривень.

Згідно з документом, здешевлення кредитів буде здійснюватися на конкурсних засадах шляхом компенсації суми процентних ставок за користування кредитами, залученими суб'єктами господарювання для фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки.

Реклама:

У разі прийняття конкурсною комісією позитивного рішення Державна інноваційна фінансово-кредитна установа укладає з суб'єктом господарювання - переможцем конкурсу договір про компенсацію процентної ставки.

В уряді вважають, що прийняття постанови забезпечить прозорий і чіткий механізм ефективного використання коштів державного бюджету на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки, а також сприятиме розвитку галузей економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!