"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підготовка до Євро-2012 стала інвестиційним провалом - експерти

Понеділок, 21 березня 2011, 14:07

Експерти констатують, що українській владі так і не вдалося залучити інвесторів до підготовки об'єктів, необхідних для проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

"На жаль, змушений констатувати, що з 2008 року серйозного сплеску інвестицій в об'єкти до Євро-2012 у нас не відбулося. В основному, їх фінансує держава", - сказав експерт громадської компанії "Євро-патруль" В'ячеслав Коновалов у ході круглого столу в понеділок у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що передбачалося, що участь держави в підготовці до чемпіонату повинна була скласти 18% проти 82% з боку інвесторів, однак на сьогоднішній день частка приватного капіталу в організації турніру складає всього 14%, і витрати держави загалом на підготовку Євро-2012 можуть досягти 60 мільярдів доларів.

 Виступаючи на круглому столі, експерт, кандидат економічних наук Андрій Новак відзначив, що підготовка до проведення Євро-2012 стала для України інвестиційним провалом.

Реклама:

"По-перше, це інвестиційний провал, а по-друге, боргової зліт", - сказав він.

Виступаючи на круглому столі, перший секретар посольства Польщі в Україну Аркадзьюш Сарна повідомив, що в минулому році на підготовку до проведення Євро-2012 Польща залучила 10 мільйонів доларів інвестицій і сподівається, що наступного року їх буде більше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: