"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін дав 136 мільйонів мешканцям, які живуть біля АЕС на ризики

Середа, 2 березня 2011, 16:52

Кабінет міністрів скерував 136,499 млн. гривень субвенцій на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризиків населення, яке проживає на території зон спостереження АЕС.

Як повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктора Тихонова, постанова, яка затверджує порядок і умови надання такої субвенції, була прийнята на засіданні Кабміну, передає УНІАН.

"Ці кошти будуть спрямовані адміністративно-територіальним одиницям, на які поширюється зона спостереження атомних електростанцій державного підприємства НАК "Енергоатом" на реалізацію проектів будівництва, реконструкції, капремонту об'єктів спеціальної соціальної інфраструктури, зокрема: навчальних закладів, установ охорони здоров'я, об'єктів житлово-комунального господарства, автомобільних доріг, об'єктів культури", - зазначив Тихонов.

Він уточнив, що кошти отримають адміністративно-територіальні одиниці Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Рівненської, Миколаївської, Хмельницької і Херсонської областей, які знаходяться в зонах спостереження Запорізької, Рівненської, Хмельницької і Південно-української АЕС.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!