"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд чекає відписки зі Стокгольма, щоб помиритися з Vanko

Середа, 2 березня 2011, 16:47

Міністерство екології та природних ресурсів готове до завершення спору з компанією Vanco Prykerchenska, і чекає тільки відписки із Стокгольмського трибуналу, в якому в даний час розглядається позов цієї компанії до уряду

Про це на конференції Інституту Адама Смітта "Український енергетичний форум" повідомив перший заступник міністра екології та природних ресурсів Володимир Ігнащенко, інформує "Дело".

"Для повного завершення питань з Прикерченської ділянки шельфу недостатньо нашого рішення - потрібно, щоб своє згоду дав Стокгольмський трибунал. І я сподіваюся, що за той час, який буде потрібно для одержання документів із Стокгольма, ніяке інше уряд не скасує наше рішення про мирову угоду", - заявив чиновник.

Він запевнив, що це - всього лише технічні кроки, і ніяких інших перешкод для реалізації цього пакету угод не існує.

Реклама:

"Просто юристи не поспішають завершувати юридичні процедури, можливо, тому, що отримують погодинну оплату", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, Vanco Prykerchenska планує в першому півріччі 2011 року розпочати роботи на шельфі Чорного моря.

19 жовтня 2007 між урядом і компанією Vanco International було підписано угоду про розподіл продукції по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Пізніше Vanco International передала всі права і зобов'язання по УРП Vanco Prykerchenska.

Це стало основною причиною розриву з боку Кабміну угоди і початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100% дочірньою компанією Vanco Energy Company.

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками на паритетних засадах є: корпорація ДПЕК, інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd, а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгенія Новицького.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: