Дарницький вагоноремонтний завод закупиться на мільярд у лондонських фірм

Середа, 2 березня 2011, 16:07

Держпідприємство "Дарницький вагоноремонтний завод" за результатами тендеру 14 січня уклало низку угод на постачання запчастин для вантажних вагонів загальною вартістю 1,07 млрд. гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Левову частку коштів отримали київські ТОВ "Українська транспортно-машинобудівельна група" та ТОВ "Укртрансінвест", на долю яких припало відповідно 625,92 млн. гривень та 194,34 млн. гривень.

Як повідомляє портал "Наші гроші", засновником "Укртрансінвесту" є лондонська фірма "Нордіка юнайтід ллп". УТМГ засновано лондонськими компаніями "Танбрідж дівелопментс лімітед" та "АБС-транс лімітед".

Реклама:

Ще 95,03 млн. гривень отримало ТОВ "Промвагонтранс". Менш значні суми отримали ПАТ "Трібо", ТОВ "ПК Транстрейд Україна", ТОВ "Дніпротрансінвест" та ВАТ "Сталь".

Минулого року гендиректор «Укрзалізниці» анонсував програму з виготовлення в Україні 6 тисяч вантажних вагонів. За даними Михайла Костюка, його відомство відчуває дефіцит піввагонів на рівні 15-17 тисяч. Вартість одного піввагона становить близько 540 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!