Присяжнюк: уряд уперше фінансує майбутній врожай

Середа, 2 березня 2011, 13:58

Для забезпечення роботи вітчизняних аграріїв вперше за останні десятиліття уряд фінансує українських виробників під майбутні врожаї сільгосппродукції (форвардні закупівлі) на 5 млрд. гривень, з яких 1,5 млрд. гривень уже є в Аграрному фонді.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

"Виділені кошти в обсязі 1,5 млрд. гривень із 5 млрд. гривень траншу для форварду. Вони вже практично розподілені по областях. І сьогодні заступники голів адміністрацій разом із начальниками сільгоспуправлінь відпрацьовують угоди з тими виробниками, які будуть укладати угоди по форвардних контрактах на постачання сільськогосподарської продукції", - зазначив міністр.

Також, за словами Присяжнюка, одним із головних завдань Мінагропроду є збільшення посівних площ та виробництва сільськогосподарської продукції.

Реклама:

"Є амбітне завдання до 2015 року підвищити збирання зернових до 80 млн. тонн на рік, довести вирощування насіння олійних до 15 млн. тонн і збільшити виробництва м'яса до 4 млн. тонн на рік", - заявив він.

Згідно з планами Мінагропроду, в 2011 році посівна площа під урожай 2011 року в усіх категоріях господарств становитиме 26,6 млн. га.

Зокрема, зернові займуть на 528 тис. га більше ніж, у 2010 році, ярий ячмінь - на 70 тис. га, гречка - на 80 тис. га, просо - на 27 тис. га, кукурудза - на 71 тис. га.

Посівні площі цукрових буряків в 2011 становитимуть 2 млн. га.

Також Присяжнюк повідомив, що на випередження проблеми нестачі пального для весняно-польових робіт в Держрезерві створено спеціальний запас дизельного пального та складено графік постачань дизельного пального до усіх регіонів.

Задля забезпечення посівів в Аграрному фонді зараз є понад 1 млн. тонн зернових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!