Податкова не перевірятиме малий бізнес і "спрощенців" до липня

Середа, 2 березня 2011, 13:39

Проведення фактичних перевірок суб'єктів господарської діяльності - фізичних осіб і всіх сумлінних платників податків малого бізнесу і "спрощенців" заборонено до кінця першого півріччя 2011 року.

Про це заявив голова Державної податкової служби Віталлій Захарченко на брифінгу в Чернігові, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я заборонив проведення фактичних перевірок суб'єктів господарювання - фізичних осіб до закінчення першого півріччя 2011 року. Я заборонив перевірки всіх сумлінних платників податків представників малого бізнесу та спрощеної системи оподаткування", - сказав Захарченко.

Раніше повідомлялося, що ДПСУ планує скоротити загальну кількість перевірок суб'єктів господарювання в 2011 році на третину.

Реклама:

"Прийнято чітке рішення зменшити кількість планових документальних перевірок суб'єктів господарювання на 30% в 2011 році в порівнянні з 2010 роком", - підтвердив плани ДПСУ Захарченко.

Він також зазначив, що в 2009 році загальна кількість перевірок становила 41,6 тисяч, у 2010 році - 38 тисяч, у 2011р - складе приблизно 26,6 тисяч.

Як повідомлялося, відповідно до Податкового кодексу про проведення контрольної документальної позапланової виїзної перевірки не обов'язково попереджати платника податків.

Документальна позапланова виїзна перевірка здійснюється, в тому числі, на підставі подання платником податків до податкового органу уточнюючого розрахунку з відповідного податку за період, що перевірявся.

Кодексом також дозволяється проведення позачергової документальної позапланової перевірки податкових органів, зокрема, у разі якщо платник податків не надав у встановлений термін податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подача передбачена законом.

Податковий кодекс набрав чинності з 1 січня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: