Кабмін зробив перший крок до приватизації обленерго

Середа, 2 березня 2011, 10:27

Кабінет міністрів виключив 20 енергопостачальних компаній, а також низку енергогенеруючих компаній із переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Про це ідеться в постанові уряду № 162 від 23 лютого, якою внесені відповідні зміни до постанови № 1734 від 23 грудня 2004 року та № 999 від 3 листопада 2010 року, повідомляє агентство "Українські Новини".

Зокрема, Кабмін виключив зі списку стратегічних "Прикарпаттяобленерго", "Львівобленерго", "Одесаобленерго", "Полтаваобленерго", "Сумиобленерго", "Чернігівобленерго", "Крименерго", "Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Дніпрообленерго", "Донецькобленерго", "Закарпаттяобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Миколаївобленерго", "Тернопільобленерго", "Харківобленерго", "Хмельницькобленерго", "Черкасиобленерго", "Чернівціобленерго", а також "Київенерго".

Також зі списку виключені енергогенеруючі компанії "Дніпроенерго", "Західенерго", "Центренерго" і "Донбасенерго".

Реклама:

Уряд постановив, що плани розміщення акцій енергокомпаній і умови продажу державних пакетів акцій цих підприємств узгоджуються з Кабміном.

Як повідомлялося, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко прогнозує приватизацію в 2011 році держпакетів 2 енергогенеруючих компаній, а також 5-6 обленерго.

За словами міністра, перший конкурс буде оголошений у середині 2011 року.

Раніше голова Фонду державного майна Олександр Рябченко повідомляв, що першими двома генераціями, які планується приватизувати, стануть "Західенерго" і "Дніпроенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: