У ПР хочуть скасувати щомісячну подачу декларації про доходи

П'ятниця, 18 березня 2011, 17:40

Комітет Верховної ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики пропонує Державній податковій службі призупинити застосування щомісячної податкової декларації з податку на доходи з фізичних осіб.

Як зазначив голова комітету народний депутат від ПР Віталій Хомутинник, це рішення було прийнято зважаючи на численні скарги платників податків у зв'язку з неналежною організацією роботи з приймання зазначеної звітності податковими органами, зокрема несвоєчасного опублікування форм декларацій і необґрунтованого розширення кількості її показників, передає DT.UA.

Хомутиннік пояснив, що застосування зазначеної декларації було ініційовано Міністерством фінансів і регулюється нормами ст. 176 Податкового кодексу, в якій говориться, що особи, які мають статус податкового агента, повинні щомісяця подавати до органів податкової служби декларацію з податків на доходи фізичних осіб.

"Одночасно, Державна податкова служба змінила декларацію всупереч нормам Податкового кодексу, зокрема, необґрунтовано збільшилася кількість показників, передбачених Податковим кодексом", - сказав Хомутинник.

Реклама:

При цьому він додав, що профільний комітет ВР проаналізував обґрунтованість та доцільність подальшого застосування декларацій з урахуванням позицій платників податків і сприяв рішенню внести зміни до Податкового кодексу.

За словами Хомутинника, зміни до Податкового кодексу будуть розглядатися ВР протягом поточної сесії, зокрема, норма, яка передбачає вилучення з Податкового кодексу положення про подання щомісячної декларації з податку на доходи фізичних осіб.

Також голова комітету ВР зазначив, що це не всі зміни, які планується внести до Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!