Емоції Тігіпка ставлять під загрозу пенсійну реформу - експерт

П'ятниця, 18 березня 2011, 17:23

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що рішення про затягування з розглядом пенсійної реформи в парламенті є саботажем курсу країни на реформи.

"Владі бракує політичної волі взяти на себе відповідальність за непопулярні реформи. Це недоречний популізм, популізм у найкращих політичних традиціях минулих років", - цитує урядовця перс-служба Кабміну.

В свою чергу екс-перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко зазначив, що заява Тігіпка ставить під сумнів проведення пенсійної реформи в Україні.

"Уряд зайняв відверто деструктивну позицію щодо подальшого доопрацювання та проведення пенсійної реформи в державі" - наголосив Розенко.

Реклама:

За його словами, ще 16 лютого 2011 року у Верховній раді відбулися парламентські слухання з питання проведення в Україні пенсійної реформи, які закінчували процес громадського обговорення цього питання.

"Всі учасники слухань, експерти, депутати всіх без виключення фракцій і груп прийшли до висновку, що урядовий проект закону щодо пенсійного реформування є недосконалим і потребує негайного і серйозного допрацювання", - додав Розенко.

Окрім того, віце-прем'єр також наголосив, що гальмування пенсійної реформи стане перешкодою в боротьбі з бідністю в країні, адже найбіднішими українцями є самотні літні пенсіонери.

"Замість того, щоб відкликати зазначений документ із парламенту та врахувати основні зауваження фахівців, що були надані під час громадського обговорення законопроекту, урядовці намагаються примусити народних депутатів проголосувати за явно непрофесійний і неякісний пенсійний законопроект", - відреагував Розенко.

Розенко додав, що пенсійну реформу потрібно проводити зараз і негайно.

"Проте, це зовсім не означає, що народні депутати мають механічно і бездумно схвалювати все, що подає на розгляд парламенту", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!