Фармацевти Жеваго зібрались на IPO у Варшаву

П'ятниця, 18 березня 2011, 15:12
Українська фармацевтична компанія "Артеріум" розглядає можливість виходу на Варшавську біржу.

Про це повідомили представники Arterium Corporation в четвер у столиці Польщі, передає "Дело".

"Варшавська біржа для нас - це важливий шанс і можливість, особливо в контексті Polfa Warszawa, а крім того, це також і тренд для багатьох українських фірм", - сказав глава компанії Денис Гарцилов.

"Це б дуже пасувало, якби "Артеріум" разом з Polfa Warszawa увійшла на Варшавську біржу. Я навіть можу уявити, що "Артеріум" могла б дебютувати на GPW без Polfa... Це швидше за все сценарій, над яким серйозно працюємо", - додав фінансовий директор "Артеріум" Юрій Ткачук.

Він також повідомив, що на даний момент немає чітко визначеного графіка по виходу на Варшавську біржу.

Реклама:

Представники київського фармацевта проінформували також, що компанія має намір стати впливовим гравцем в регіоні - в країнах СНД та Центрально-Східної Європи.

Досягти цього мають намір як за допомогою органічного розвитку, так і шляхом поглинання компаній, в основному в Україні, але також і в Польщі.

"Артеріум" бере участь у процесі приватизації Polfa Warszawa і вже закінчив due diligence.

У грудні 2010 Польський фармацевтичний холдинг, відповідальний за приватизацію державної Polfa, обрав 5 з 8 інвесторів в т.зв. короткий список охочих купити Polfa Warszawa.

У цей список потрапили такі компанії: Adamed, Polpharma, китайська Harbin Gloria Pharmaceuticals, Actavis Polska з міжнародної групи Actavis з центральним офісом в Ісландії і українська "Артеріум".

Процес due-diligence Polfa Warszawa повинен завершитися в першому кварталі 2011 року.

Фармкорпорація "Артеріум" створена в березні 2005 року на паритетних засадах двома фармацевтичними компаніями - найбільшим українським виробником антибіотиків ВАТ "Київмедпрепарат" і лідером з виробництва препаратів на рослинній основі ВАТ "Галичфарм".

"Артеріум" входить у фінансово-промислову групу "Фінанси і кредит", яку контролює Костянтин Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: