Клюєв хоче вільно торгувати з СНД із травня

П'ятниця, 18 березня 2011, 13:19

Необхідно завершити сімнадцятирічний процес договірно-правового оформлення Зони вільної торгівлі Співдружності Незалежних Держав в намічені терміни, тобто в травні 2011 року.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, виступаючи в Москві на Міжнародному економічному форумі держав-учасників СНД "20 років разом: досвід співробітництва та перспективи", повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

За його словами, укладення такого договору має визначальне значення для наших країн, оскільки тим самим будуть створені необхідні і достатні умови для активізації інтеграційних процесів у рамках усієї Співдружності.

Клюєв нагадав, що ще в 2003 році в заяві Ради глав держав СНД було визначено, що створення Зони вільної торгівлі входить до числа пріоритетів.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що передбачалося в оптимальні строки розробити документи, які випливають із цього договору - ідеться про свободу транзиту, послуги і державні закупівлі.

"Крім створення умов для безперешкодного руху товарів і послуг, важливим є стимулювання багатостороннього співробітництва, зазначив перший віце-прем'єр.

Він заявив, що важливо активніше розвивати виробничу кооперацію, для чого є перевірений світовою практикою шлях - створення транснаціональних структур у різних сферах економічної діяльності.

"Значущим чинником розвитку кооперації є поглиблення спеціалізації національних виробництв, у відповідності зі сформованим поділом праці всередині Співдружності", - сказав Клюєв.

"Якщо ще в недавньому минулому вживання такого терміну як "економічна інтеграція" стосовно до Співдружності викликало нерозуміння і роздратування в низки держав, то сьогодні ми можемо стверджувати, що без інтеграції наших зусиль на ключових напрямках співпраці: торговельно-економічне, на транспорті, в сільському господарстві, енергетиці, науці й інноваціях, медицині - нам вкрай складно буде вистояти в сучасному світі", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!