Клюєв: регіони штучно завищують комунальні тарифи

П'ятниця, 18 березня 2011, 10:17

Перевірки роботи житлово-комунального господарства в окремих регіонах показали, що має місце штучне завищення тарифів.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи результати наради з питання заборгованості за газ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зокрема, в Сумах перевірки призвели до звільнення начальника облуправління ЖКГ і показали, що завищення тарифів відбувалося шляхом завищення даних про знос інженерних мереж, використання застарілих норм споживання, внесення до структури тарифу рекламних і консалтингових послуг, завищення вартості оренди автотранспорту.

"Метою реформ в ЖКГ та приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є модернізація об'єктів галузі та підвищення якості послуг для населення ... Ми не дамо наживатися на тарифах і паразитувати на державному та комунальному майні", - заявив Клюєв.

Реклама:

Він повідомив, що доручення перевірити обґрунтованість підвищення житлово-комунальних тарифів отримали глави всіх обладміністрацій, КРУ, фінмоніторинг, Комісія за цінами і Національна комісія регулювання електроенергетики.

За словами Клюєва, всі компанії, які працюють у сфері житлово-комунального господарства, повинні бути перевірені.

Якщо після проведення перевірок ситуація в галузі не зміниться, і гроші будуть продовжувати виводиться в офшори і "тінь", уряд буде ставити питання про відповідальність голів обласних адміністрацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!