"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонер "Київстара" зіллється з Wind Telecom

П'ятниця, 18 березня 2011, 10:01

Акціонери російської компанії Vimpelсom, яка об'єднує російський бренд "Білайн" і український "Київстар", схвалили злиття з міжнародним мобільним оператором Wind Telecom, що належить єгипетському мільярдерові Нагіба Савірісу.

Після злиття з імперією Нагіба Савіріса Vimpelcom, стане п'ятим за кількістю абонентів телекомунікаційним оператором у світі, пише газета "Экономические известия".

Завдяки поглинанню Wind Telecom росіяни отримають контрольний пакет акцій найбільшої мобільної компанії арабського світу Orascom Telecom і третього за величиною стільникового оператора Італії Wind Telecommunicazioni SpA.

Це подвоїть масштаби бізнесу Vimpelcom - вона буде оперувати в 19 країнах світу, отримає 173 млн. абонентів, 21,3 млрд. доларів виручки і 9,4 млрд. доларів EBITDA.

Реклама:

Вартість операції оцінена приблизно в 6 млрд. доларів.

Vimpelcom виплатить 1,495 млрд. доларів готівкою, а також випустить на користь власників Wind Telecom 325,64 млн. звичайних і 305 млн. конвертованих привілейованих акцій.

Цей обсяг емісії буде відповідати приблизно 20% економічного інтересу (акції, за якими виплачуються дивіденди) і 30,6% голосуючих акцій об'єднаної компанії.

Злиття буде повністю завершене в першій половині 2011 року, повідомила прес-служба Vimpelcom.

У результаті буде утворена перша російська глобальна компанія, яка не належить до сировинного сектору.

До групи Vimpelcom входять оператори, що надають послуги бездротового і фіксованого голосового зв'язку, а також широкосмугового доступу в інтернет.

Ці компанії здійснюють операції в Росії, Україні, Казахстані, Узбекистані, Таджикистані, Грузії, Вірменії, Киргизії, В'єтнамі та Камбоджі.

Штаб-квартира Vimpelcom знаходиться в Амстердамі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: