Азаров обманув МВФ - Порошенко

Четвер, 17 березня 2011, 19:34

За домовленістю з Міжнародним валютним фондом в Україні 70% податку на додану вартість повинно відшкодовуватися автоматично.

Про це повідомив голова Ради Національного банку України Петро Порошенко на брифінгу в рамках проведення Днів британського бізнесу в Україні, передає УНІАН.

"Я можу вам навести цифру, що згідно з меморандумом з МВФ режим автоматичного відшкодування ПДВ повинні мати 70% сум, які будуть відшкодовуватися. Це те завдання, обов'язок, якщо хочете, який добровільно взяла на себе українська влада", - сказав Порошенко.

Державна податкова служба заявляє про невідповідність більш ніж 80% платників ПДВ  критеріям відшкодування цього податку в автоматичному режимі.

Реклама:

Автоматичне відшкодування ПДВ почалося в Україну з 1 березня 2011 року.

За даними на 15 березня, Державна податкова служба визначила 24 підприємства, які мають право на автоматичне відшкодування податку на додану вартість.

Сума заявленого до відшкодування податку становить 496,3 мільйона гривень.

Нова програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 року, передбачає виділення Україні кредиту на суму 15,15 мільярда долара.

Термін дії програми становить 2,5 роки. Кошти залучаються під ставку 3,5% річних.

Відразу після схвалення програми співпраці України отримала перший транш цього кредиту МВФ у розмірі 1,89 мільярда долара.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду на засіданні 22 грудня 2010 року прийняв рішення про виділення Україні другого траншу кредиту stand-by в обсязі 1 мільярд SDR, що складає 1,5 мільярда долара.

Кошти можуть надійти в Україну після початку проведення пенсійної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!